Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Nadziewana pieczeń z indyka
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Dominika
[2007-07-20]
 
Sposób przygotowania:
Pierś umyć w zimnej wodzie, osuszyć i włożyć do dużej torebki do mrożonek.
Dodać olej, sok z cytryny oraz przyprawy i włożyć na noc do lodówki.
Wyjąć, osuszyć i naciąć tak, aby powstał duży plaster.
Posypać pieprzem i solą.
Pory umyć, przeciąć wzdłuż na pół i zalać osolonym wrzątkiem na 3 minuty.


Osuszyć i wraz z plastrami szynki i posiekanymi orzechami ułożyć na mięsie.
Mięso ściśle zrolować i związać nitką.
Ułożyć w brytfannie wysmarowanej tłuszczem i piec w temperaturze 200°C około półtorej godziny.
Od czasu do czasu obrócić i podlać marynatą.
Mięso przed pokrojeniem zawinąć na 10-15 min w folię aluminiową.
   
Składniki:
pierś indycza (ok. 2 kg)
3/4 szklanki oleju
sok z 2 cytryn
30 dag pora
15 dag gotowanej szynki
3 dag orzeszków piniowych
sól, pieprz
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Drób - Przepis na Nadziewana pieczeń z indyka

 

19_18