Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Kurze udka z grzybami
  Ocena: (4.9 pkt.) Oceniało 33 osób.

Przepis dodał(a): Jola
[2007-07-14]
 
Sposób przygotowania:
Udka natrzeć solą, pieprzem, tymiankiem, skropić sokiem z cytryny i zostawić na godzinę.
Umyte grzyby pokroić w paski, przesmazyc na tłuszczu, dodać sól, pieprz, szczyptę tymianku i dusić na małym ogniu pod przykryciem.
W rondlu stopić tłuszcz, zrumienić kurze udka, włozyc grzyby, podlać winem i dusić na małym ogniu pod przykryciem 30 minut.
Wymieszać smietanę z pietruszką i koperkiem, wlać do rondla i delikatnie wymieszać.
Podgrzać.
   
Składniki:
4 kurze udka
30 dag. świezych grzybów
łyzeczka tymianku
łyzka soku z cytryny
sól
pół szklanki śmietany
pieprz
łyzka posiekanej zielonej pietruszki i koperku
kieliszek białego wytrawnego wina
tłuszcz do smażenia.
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Drób - Przepis na Kurze udka z grzybami

 

19_8