Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Kurczak w sosie grzybowym
  Ocena: (1.9 pkt.) Oceniało 83 osób.

Przepis dodał(a): Zosia
[2007-07-19]
 
Sposób przygotowania:
Grzyby suszone zalewam wodą, odstawiam na noc (można je wcześniej trochę rozkruszyć, tak aby nie były za duże).
Nastepnie gotuję je, aż będą miękkie, dodając kostkę wołową.
Na osobnej patelni podsmażam na maśle pokrojone w plasterki pieczarki z pokrojoną cebulą.
Dodaję je do ugotowanych grzybów, gotuję.
Na samym końcu dodaję trochę mąki ziemniaczanej zmieszanej ze śmietanką (mąki dodaje się więcej lub mniej w zależności od tego, jakie ma być gęste).
Filety z kurczaka kroję w kawałki, solę, pieprzę i obsypuję jarzynką.
Smażę na oleju kilka minut.
Wykładam na talerz i polewam sosem.
   
Składniki:
Podwójna pierś kurczaka,
pieczarki,
grzyby suszone,
cebula,
kostka wołowa,
mąka ziemniaczana,
śmietanka kremowa,
sól,
pieprz,
masło,
jarzynka.
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Drób - Przepis na Kurczak w sosie grzybowym

 

19_13