Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Kurczak pieczony klasyczny
  Ocena: (4.4 pkt.) Oceniało 36 osób.

Przepis dodał(a): Miśka
[2007-07-19]
 
Sposób przygotowania:
Kurczaka umyj, osusz, posmaruj z wierzchu i od środka masłem, natrzyj solą, pieprzem oraz rozmarynem wymieszanym z tymiankiem i pokruszonym listkiem laurowym.
Cebulę i marchewkę obierz, umyj i pokrój na drobno, posyp nimi wysmarowaną olejem formę i na tym podkładzie umieść kurczaka.
Całość wstaw na 35 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Po 10 minutach pieczenia polej kurczaka gorącym rosołem, apotem - co jakiś czas - sosem powstałym w trakcie pieczenia.
   
Składniki:
kurczak (około 1,5 kg)
cebula
marchewka
łyżka masła
2 łyżki oleju
po łyżeczce suszonego rozmarynu i tymianku
liść laurowy
50 ml rosołu drobiowego winiary (z kostki)
sól
pieprz
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Drób - Przepis na Kurczak pieczony klasyczny

 
Telewizory
19_10