Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Kurczak
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Ola
[2007-07-19]
 
Sposób przygotowania:
Kurczaka podzielić, umyć, włożyć do miski, zalać mlekiem z dodatkiem czosnku, tymianku bazylii i soli, odstawić na kilka godzin (najlepiej 12 godz.).
Tartą bułkę, sól, pieprz i paprykę wymieszać kurczaka odsączyć, podzielić na porcje obtoczyć w bułce tartej.
Olej mocno podgrzać na patelni.
Układać na gorącym tłuszczu ,smażyć na złoty kolor.
   
Składniki:
1 kurczak
1/2 l mleka
1 ząbek czosnku
1/2 łyżeczki tymianku
1/2 łyżeczki bazylii
sól, pieprz
3/4 szklanki tartej bułki
1/2 łyżeczki papryki w proszku ostrej
1 1/2 szklanki oleju
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Drób - Przepis na Kurczak

 

19_11