Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Krokietyz kury
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Jagna
[2007-07-25]
 
Sposób przygotowania:
Zieloną pietruszkę pokroić.
Posiekać drobno cebulkę.
Mieso z kurczaka zmielić lub poszatkować drobno(zależy czy chcemy mieć w środku kawałki mieska czy nie).
Na dużej patelni przysmazyc cebulkę z kurczakiem(już zmielonym lub poszatkowanym) dodać zieloną pietruchę,posmażyc chwilę.
Wlać szklankę wywaru lub mleka,dodać sól(porządnie) i tyle mąki aby było gęste i w miarę smażenia odstawało od patelni i łyzki która mieszamy.
Wyłozyc na talerz dla ostygnięcia.
Formowac ręka wałeczki, obtaczać w bułce tartej i odkladać na bok.
Smażyć na patelni na glębokim tłuszczu(lepiej nie używac frytkownicy bo krokiety pozostawiaja dużo tartej bulki)- na zloty kolor.
   
Składniki:
gotowany kurczak (wykozystać mieso rosolowe),
mąka,
cebula(polówka),
wywar mięsny lub mleko(jak ktoś woli delikatniejszy smak)-szklanka,
zielona pietruszka,
bułka tarta,
sól,
olej 4-5 lyzek.
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Drób - Przepis na Krokietyz kury

 

19_19