Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Kaczka w pomidorach
  Ocena: (3.9 pkt.) Oceniało 8 osób.

Przepis dodał(a): Zuza
[2007-06-23]
 
Sposób przygotowania:
Kaczkę umyć osuszyć i podzielić na nieduże porcje.
Posolić i popieprzyć.
Obsmażyć na maśle ze wszystkich stron na złoty kolor.
Dodać obraną i pokrojoną w plasterki cebulę.
Chwilę podsmażyć.
Pomidory sparzyć obrać ze skórek.
Miąższ pokroić w kostkę, dodać do smażącej się kaczki.
Podlać winem i odrobiną wody.
Dusić do miękkości mięsa.
Przed podaniem sos przetrzeć przez sito.
Podawać z ziemniakami z wody, lub ryżem ugotowanym na sypko
   
Składniki:
1 młoda kaczka
150 ml czerwonego wytrawnego wina
2 średnie cebule
2 łyżki masła
30 dag dojrzałych pomidorów (lub 3 dag koncentratu pomidorowego)
sól i pieprz do smaku
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Drób - Przepis na Kaczka w pomidorach

 
Telewizory
19_1