Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Filety z perlicy z zielonym pieprzem
  Ocena: (4.9 pkt.) Oceniało 13 osób.

Przepis dodał(a): DROP S.A.
[2008-01-25]
 
Sposób przygotowania:
Rozpuścić na patelni masło i zarumienić równo przyprawione solą i pieprzem filety.
Dorzucić posiekana dymkę i piec pod przykryciem na małym ogniu przez ok.
5 - 8 minut.
Po tym czasie dodać pieprz zielony i śmietanę, dobrze wymieszać i dusić jeszcze przez 8 - 10 minut.

Podawać z ryżem lub pieczonymi ćwiartkami ziemniaków.
   
Składniki:
4 filety z perlicy,
20 dag masła,
2 dymki,
4 łyżki gęstej słodkiej śmietany,
2 łyżki zielonego pieprzu
Uwagi:
liczba porcji / 4
czas przygotowania / 30 min.
stopień trudności / łatwe
kaloryczność / średniokaloryczne
 

 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Drób - Przepis na Filety z perlicy z zielonym pieprzem

 

19_23