Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Filety z kaczki z kurkami
  Ocena: (3 pkt.) Oceniało 2 osób.

Przepis dodał(a): Hania
[2007-07-14]
 
Sposób przygotowania:
Filety podsmażyć na maśle i je odstawić.
Kurki pokroić i podsmażyć z szalotkami na tym samym tłuszczu co filety.
Dolewamy maderę, „fond”(zasmażkę) i śmietanę; szklankę wody (ja nie dawałam), sól, pieprz i zostawiamy na małym ogniu do zgęstnienia.
Na koniec dodajemy filety, zostawiamy przez kilka minut razem.
Podajemy z makaronem lub ziemniakami.
   
Składniki:
140 g filetów z kaczki (można je oczywiście zastąpić kurczakiem)
100 g kurek
50 g „fond” drobiowy, to taki zagęszczacz w proszku (jeśli się nie ma, to można użyć naszej zasmażki)
4 szalotki
40 g masła
10 cl śmietany
10 cl Madery
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Drób - Przepis na Filety z kaczki z kurkami

 

19_9