Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Diabelski kurczak
  Ocena: (5 pkt.) Oceniało 11 osób.

Przepis dodał(a): Aśka
[2007-07-19]
 
Sposób przygotowania:
Chili drobno pokroić, czosnek posiekać, wymieszać 1/3 szklanki oleju, sok z cytryny, chili, przyprawę do zup, przyprawić ostrą papryką, pieprzem, solą i vegetą.
Udka zalać marynatą i odstawić na 12 godzin.
Mięso osączyć z marynaty i piec na blasze przez 30 min., przekręcając na drugą stronę po 15 min.
Papryke pokroić w połowie w kostkę, w połowie w paseczki, cebulę posiekać, bulion rozmieszać z ketchupem.
Na rozgrzanym oleju zrumienić cebulę, dodać papryke, wlać 2 łyżki marynaty i bulion z ketchupem, zagotować i przyprawić.
Udka polać sosem i podpiekać jeszcze jakieś 10 minut.
   
Składniki:
1 kg udek z kurczaka,
sok z 1 cytryny,
olej,
3 ząbki czosnku,
łyżka przyprawy do zup w płynie,
papryka chili,
czerwona i zielona papryka,
cebula,
3 łyżki ketchupu,
1/3 szklanki bulionu drobiowego z kostki,
ostra papryka,
vegeta, pieprz,
sól.
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Drób - Przepis na Diabelski kurczak

 

19_12