Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Dip serowy
  Ocena: (1.9 pkt.) Oceniało 60 osób.

Przepis dodał(a): Iza
[2007-06-27]
 
Sposób przygotowania:
Masło roztopić, dodać mąkę, rozetrzeć.
Powoli wlać mleko, cały czas mieszając, by nie zrobiły się grudki.

Do masy dodać keczup i pokruszony ser, wymieszać.
Podgrzewać, aż ser się roztopi.

Jeśli trzeba - posolić.

Podawać gorący do warzyw z grilla lub ciepły do warzyw surowych.
   
Składniki:
5 dag sera typu rokpol
0,5 szklanki keczupu
1,5 szklanki mleka
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki masła lub margaryny
sól
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dipy - Przepis na Dip serowy

 
Telewizory
43_1