Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Dip koperkowy
  Ocena: (2.4 pkt.) Oceniało 3 osób.

Przepis dodał(a): Zosia
[2007-07-03]
 
Sposób przygotowania:
Do malaksera wlewamy 1/4 szklanki mleka, posypujemy żelatyną i odstawiamy na 2 minuty.
Resztę mleka zagotowujemy.
Zalewamy napęczniałą żelatynę gorącym mlekiem i miksujemy na wolnych obrotach ok.
2 minut, aż żelatyna zupełnie się rozpuści.
Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy na dużych obrotach na jednolitą masę.
Przelewamy do miseczki i chłodzimy, aż stężeje, co najmniej 2 godziny.

Przed podaniem rozcieramy dip drewnianym tłuczkiem lub łyżką na gładką masę.
   
Składniki:
1 łyżeczka żelatyny
1 szklanka mleka
1 pudełko serka wiejskiego
1 łyżka musztardy lub chrzanu
1 łyżka posiekanego świeżego koperku
1/4 łyżeczki soli
czarny pieprz do smaku (niekoniecznie)
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dipy - Przepis na Dip koperkowy

 
Telewizory
43_3