Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Mus z truskawek
  Ocena: (5 pkt.) Oceniało 1 osób.

Przepis dodał(a): Elwira
[2007-07-25]
 
Sposób przygotowania:
Truskawki opłukać, obrać z szypułek (mrożone rozmrozić), zasypać cukrem, rozetrzeć na miazgę.
¯elatynę namoczyć w zimnej wodzie, rozpuścić, dodać gorącej, zagotować.
Z białek ubić pianę dodając zmiażdżone owoce.
Połączyć z żelatyną i ubijać, aż masa zacznie tężeć.
Rozłożyć do kompotierek, pozostawić do skrzepnięcia.
   
Składniki:
40 dag truskawek (świeżych lub mrożonych),
2 białka,
łyżka żelatyny,
3-4 łyżki cukru pudru.
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Desery Zimne - Przepis na Mus z truskawek

 
Telewizory
33_16