Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Krem chałwowy z bezami i orzechami
  Ocena: (1.6 pkt.) Oceniało 15 osób.

Przepis dodał(a): Zenka
[2007-07-14]
 
Sposób przygotowania:
Chałwę, żółtka, cukier i mleko miksujemy.
Dodajemy żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącej wody, miksujemy jeszcze.
?mietankę ubijamy na sztywno, dodajemy do masy chałwowej, ubijamy chwilę.
Wykładamy do salaterek, wciskamy kawałki bezów i orzechy, zostawiamy do stężenia.
   
Składniki:
20 dag chałwy o smaku waniliowym
4 żółtka
4 łyżki cukru
szklanka mleka
3 łyżki żelatyny
200 ml śmietanki kremówki 30%
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Desery Zimne - Przepis na Krem chałwowy z bezami i orzechami

 

33_10