Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Krem ananasowy
  Ocena: (5 pkt.) Oceniało 3 osób.

Przepis dodał(a): Iwona
[2007-07-14]
 
Sposób przygotowania:
Ananasy drobno pokroić.
Syrop z ananasów zagotować razem z cukrem i żelatyną, lekko ciepłym polać ananasy.
Jeszcze zanim krem się zsiądzie, położyć na nim śmietankę ubitą na sztywno.
Przed podaniem wstawić krem na kilka godzin do lodówki.
   
Składniki:
1 puszka ananasów (ok. 500 g)
30 g białej żelatyny
100 g cukru
1/2 litra słodkiej śmietanki
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Desery Zimne - Przepis na Krem ananasowy

 

33_12