Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Jagody w serowym kremie
  Ocena: (5 pkt.) Oceniało 40 osób.

Przepis dodał(a): Emila
[2007-07-14]
 
Sposób przygotowania:
¯ółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masą.
Dodać serek, cały czas ucierając.
¯elatynę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody, ostudzić i dodać do utartej masy.


Białka ubić na sztywną pianę z 1 łyżką cukru, dodać do masy i delikatnie wymieszać.


Do opłukanych zimną wodą salaterek wlać trochę masy, wsypać umyte i osączone jagody (trochę odłożyć do dekoracji), i przykryć je pozostałą masą.

Udekorować pozostałymi jagodami.
Schłodzić w lodówce.
   
Składniki:
1 serek waniliowy homogenizowany (15 dag)
2 jajka
1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki żelatyny
cukier waniliowy
ok. 40 dag jagód
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Desery Zimne - Przepis na Jagody w serowym kremie

 

33_13