Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Deser orzechowy z wiśniami
  Ocena: (4.1 pkt.) Oceniało 11 osób.

Przepis dodał(a): Jaga
[2007-07-13]
 
Sposób przygotowania:
Namoczyć żelatynę, włożyć do większego naczynia z wrzącą wodą, aby się rozpuściła.
Orzechy z cukrem i małą ilością mleka zmiksować, dodać pozostałe mleko, cynamon i dobrze wymieszać, dodając na końcu rozpuszczona żelatynę.
Wyłożyć masę do szklanego naczynia i odstawić w chłodne miejsce do stężenia.
Przed podaniem obłożyć wiśniami.
   
Składniki:
12 dag łuskanych orzechów włoskich,
2 szklanki mleka,
1 łyżka cukru,
cynamon,
1 łyżka żelatyny,
3 łyżki podduszonych po wypestkowaniu wiśni
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Desery Zimne - Przepis na Deser orzechowy z wiśniami

 
Telewizory
33_9