Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Płonące banany
  Ocena: (3.9 pkt.) Oceniało 19 osób.

Przepis dodał(a): Eliza
[2007-06-26]
 
Sposób przygotowania:
Do rozbitego jajka dodajemy mąkę i wiórki.
Mieszamy.
Obrane banany obtaczamy w masie jajeczno - mączno - wiórkowej i smażymy na maśle ze wszystkich stron na bardzo małym ogniu, by nie przypalić masła.
Na talerze wlewamy odrobinę soku wiśniowego.
Kostki cukru polewamy spirytusem.
Układamy usmażone banany na talerzykach.
Na każdym bananie kładziemy po dwie kostki cukru.
Podpalamy tuż przed podaniem.
   
Składniki:
jajko
4 banany
10 dag cukru
łyżka wiórków
8 kostek cukru
1 płaska łyżka mąki pszennej
50 g spirytusu
gęsty sok wiśniowy
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Desery z Alkoholem - Przepis na Płonące banany

 
Telewizory
34_4