Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Pieczone wiśnie po węgiersku
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Grażyna
[2007-07-13]
 
Sposób przygotowania:
Wiśnie wypestkować, dusić do miękkości w winie z dodatkiem cukru i otartą skórką z cytryny.
Następnie włożyć wiśnie do żaroodpornego naczynia, obłożyć je pianą ubitą z białek, wymieszaną z cukrem waniliowym i piec 15 min w lekko nagrzanym piekarniku.
Podawać na ciepło.
   
Składniki:
1 kg wiśni
1/2 I białego wina
250 g cukru
5 białek
szczypta cynamonu
1 łyżka cukru waniliowego
otarta skórka z 1 cytryny
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Desery z Alkoholem - Przepis na Pieczone wiśnie po węgiersku

 
Telewizory
34_6