Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Jabłka zapiekane w winie
  Ocena: (5 pkt.) Oceniało 2 osób.

Przepis dodał(a): Ula
[2007-07-14]
 
Sposób przygotowania:
Z nieobranych i nieprzekrojonych jabłek wydrążyć nożem lub specjalnym przyrządem gniazda nasienne, nadziać umytymi w ciepłej wodzie rodzynkami wymieszanymi z orzechami, 3-4 kroplami aromatu waniliowego, cukrem i ułożyć w formie.
Na każde jabłko położyć kawałeczek masła i całość skropić winem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec do miękkości.
   
Składniki:
6 winnych jabłek
10 dag rodzynek
5 dag posiekanych włoskich orzechów
łyżka masła
łyżka cukru
aromat waniliowy
pół szklanki białego wina
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Desery z Alkoholem - Przepis na Jabłka zapiekane w winie

 

34_7