Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Deser sherry
  Ocena: (4 pkt.) Oceniało 24 osób.

Przepis dodał(a): Ela
[2007-06-26]
 
Sposób przygotowania:
Proszek budyniowy utrzeć z cukrem i niewielka ilością mleka.
Resztę mleka zagotować, dodać budyń, stale mieszając, przestudzić.
Następnie dodać sherry i wymieszać.
?mietanę ubić na sztywno.
2/3 bitej śmietany rozprowadzić z budyniem, nałożyć do salaterek i odstawić na ok.
30 min.
w chłodne miejsce.
Resztę bitej śmietany przeznaczyć do przystrojenia, np.
wyciskając przy pomocy szprycery z końcówką gwizdy.
Brzoskwinie osuszyć na sicie i przybrać deser.
   
Składniki:
1 paczka budyniu waniliowego bez cukru (na 0,5l mleka)
3 łyżki cukru
0,5l mleka
3-4 łyżki sherry
1 opakowanie śmietany kremówki (200 g)
4 połówki brzoskwiń z puszki
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Desery z Alkoholem - Przepis na Deser sherry

 
Telewizory
34_2