Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Deser owocowo-rumowy
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Klara
[2007-07-14]
 
Sposób przygotowania:
Jabłka i pomarańcze umyć, obrać ze skórki (pół pomarańczy ze skórką odłożyć do dekoracji), pokroić w grubą kostkę.
Tak samo pokroić obrany owoc kiwi.
Mandarynki obrać i podzielić na cząstki.
Połówkę banana pokroić w grube półplasterki.
Owoce wymieszać, skropić alkoholem i sokiem z połowy cytryny, rozłożyć do kompotierek.
Ze śmietanki ubić krem, wymieszać go z cukrem i częścią wcześniej sparzonych i osączonych rodzynek.
Owoce przykryć kremem, posypać resztą rodzynek.
Do każdej kompotierki włożyć biszkopt lub rurkę waflową.
Udekorować plasterkami pozostałych połówek cytryny (ze skórką) i pomarańczy.
   
Składniki:
2 jabłka
2 pomarańcze
2 mandarynki
kiwi
pół banana
100 g wermutu
50 g rumu
cytryna
1 szkl. kremówki
10 dkg cukru pudru
łyżka rodzynek
4 biszkopty lub rurki waflowe
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Desery z Alkoholem - Przepis na Deser owocowo-rumowy

 
Telewizory
34_9