Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Szyszki z ryżu w migdałach
  Ocena: (1 pkt.) Oceniało 3 osób.

Przepis dodał(a): Ada
[2007-07-26]
 
Sposób przygotowania:
W rondelku podgrzać mleko, miód, kakao i oliwę.
Dodać rodzynki, orzechy, cynamon i ryż preparowany.
Dokładnie, delikatnie wymieszać, lekko wystudzić.
Formować łyżką podłużne szyszki.
Udekorować płatkami migdałowymi.
Doskonałe jako deser, nie tylko dla dzieci.
   
Składniki:
10 dag ryżu preparowanego
3 łyżki chudego mleka
3 łyżki płynnego miodu
1/2 garści rodzynków
2 łyżki kakao
1/2 garści łuskanych orzechów włoskich
szczypta mielonego cynamonu
1 łyżeczka oliwy z oliwek
2 - 3 łyżki płatków migdałowych
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Desery Ciepłe - Przepis na Szyszki z ryżu w migdałach

 

32_18