Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Szaszłyki owocowe z czekoladą
  Ocena: (3.9 pkt.) Oceniało 14 osób.

Przepis dodał(a): Emi
[2007-07-16]
 
Sposób przygotowania:
Winogrona i karambole opłukać i osuszyć.
Karambole pokroić w ukośne plastry.
Ananas obarć i pokroić w cząstki lub kostkę.
Pozostałe owoce również obrać.
Kiwi i banan pokroić w plastry, pomarańcze wyfiletować.
Czekolady posiekać, oddzielnie rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej.
Na szpikulce do szaszłyków nabić owoce - po jednym gatunku lub mieszane (wtedy na przemian).
Szaszłyki owocowe w całości lub częściowo zanurzyć w roztopionych czekoladach, kilka owoców posypać wiórkami kokosowymi.
Szaszłyki odłożyć, aby czekolada zastygła.
Owocowe szaszłyki podawać w szklanych pucharkach.
   
Składniki:
200 białych winogron (bez pestek),
1 karambola,
1 ananas,
2 kiwi,
1 pomarańcza,
1 banan,
10 dkg gorzkiej czekolady,
10 dkg mlecznej czekolady,
4 łyżki wiórków kokosowych.
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Desery Ciepłe - Przepis na Szaszłyki owocowe z czekoladą

 
Telewizory
32_16