Pyszne Przepisy Kulinarne
Pyszne Przepisy Kulinarne
  
Słownik | Składniki zywieniowe | Kontakt
 
Nasze przepisy:    Ciasta   Dania Główne   Surówki i Sałatki   Desery   Napoje   Zupy   Sosy  
  
Desery - przepisy kulinarne
Desery Ciepłe , Desery z Alkoholem , Desery Zimne Przepisy Kulinarne Desery
 
 
Desery Ciepłe : Pyszne ptasie mleczko
 

Pyszne ptasie mleczko


Przepis dodał(a): Sara
[2007-07-26]
Oceń przepis. Oceniało 376 osób.
Ocena: Ocena(4.9 pkt.)  
Twoja ocena: (kliknij)
 
          
Sposób przygotowania:
2 galaretki (każdą osobno) rozpuścić w 0,25 l wody (połowę mniej niż normalnie) i pozostawić do wystygnięcia.
Trzecią galaretkę rozpuścić w normalnej ilości wody (0,5 l) będzie służyć do polania przygotowanego ciasta na wierzchu.
Tortownicę średniej wielkości wyłożyć pergaminem i ułożyć na dno ciastka lub biszkopt.
Gęstniejącą galaretkę (jedną z dwóch rozpuszczonych w 0,25 l ) dodać do 0,25 l schłodzonego skondensowanego mleka i ubijać mikserem na najwyższych obrotach przez około 5 minut.
Powstałą masę wyłożyć do przygotowanej wcześniej tortownicy.
Identycznie postępujemy z drugą galaretką i pozostałą ilością mleczka skondensowanego.
Na wierzchu możemy położyć owoce (truskawki, brzoskwinie, jagody itp.) i zalewamy wszystko trzecią galaretką.

Całość wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę.
   
Składniki:
3 galaretki (najlepiej różnokolorowe)
0,5 litra mleczka zagęszczonego, niesłodzonego
Paczka herbatników lub biszkopt na dno
Owoce do dekoracji.
Uwagi:
brak
 
 
 
 
 
   
 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Desery Ciepłe - Przepis na Pyszne ptasie mleczko

32_19