Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Mus waniliowy
  Ocena: (3.6 pkt.) Oceniało 11 osób.

Przepis dodał(a): Irka
[2007-07-26]
 
Sposób przygotowania:
Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej, dodać masło, wymieszać.
Ubić żółtka z cukrem i miąższem z laski wanilii.
Do żółtek dodawać delikatnie czekoladę.
Ubić śmietanę i wymieszać z masą.
Ubić białka i wymieszać z masą.
Wstawić do lodówki przed podaniem na ok.
15 min.
   
Składniki:
3 jaja
25 dkg białej czekolady
250 ml śmietanki 36%
¼ filiżanki cukru pudru
1 laska wanilii
1 łyżka masła
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Desery Ciepłe - Przepis na Mus waniliowy

 

32_20