Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Kutia
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Renia
[2007-12-18]
 
Sposób przygotowania:
Pszenicę namoczyć, ugotować, odcedzić i ostudzić.

Mak zalać wrzątkiem i zostawić, aby napęczniał.

Po odlaniu wody dwukrotnie zemleć mak w maszynce, dodać rozpuszczony miód, umyte i osuszone rodzynki, posiekane orzechy oraz pszenicę.

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

Przełożyć kutię do salaterki.
   
Składniki:
mak - 1 szklanka
miód - 1/2 szklanki
orzechy laskowe - 1/2 szklanki
rodzynki - 1/2 szklanki
ziarna pszenicy - 1 szklanka
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Desery Ciepłe - Przepis na Kutia

 

32_21