Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Krem czekoladowy
  Ocena: (2.3 pkt.) Oceniało 8 osób.

Przepis dodał(a): Asia
[2007-07-14]
 
Sposób przygotowania:
Czekoladę połamać na kawałki i wrzucić do gotującej się śmietanki.
Wcześniej żelatynę namoczyć na godzinę w zimnej wodzie, wycisnąć z niej i wrzucić do gorącej czekolady.
10 dkg cukru ubić z żółtkami, zaparzyć te rozbite żółtka czekoladą i wszystko razem trzymać ciągle na wolnym ogniu, mieszając, aż zacznie gęstnieć (byle się nie zagotowało).
Gdy wystygnie, ubić dobrze, żeby zgęstniało, wlać w formę wysypaną cukrem i wynieść do piwnicy do zastudzenia.
   
Składniki:
10 dkg czekolady
0.5 l śmietanki
10 dkg cukru
10 g żelatyny
4 żółtka
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Desery Ciepłe - Przepis na Krem czekoladowy

 
Telewizory
32_13