Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Jabłka zapiekane z cynamonem
  Ocena: (5 pkt.) Oceniało 1 osób.

Przepis dodał(a): Emi
[2007-06-26]
 
Sposób przygotowania:
Umyć jabłka, a następnie od strony szypułki odciąć plaster i wydrążyć gniazda nasienne tak, aby warstwa miąższu nie była cieńsza niż 1 cm.
Wymieszać rodzynki z migdałami, miodem, imbirem i roztopionym masłem roślinnym.
Farszem wypełnić jabłka.
Owinąć jabłka w folię aluminiową, ułożyć na blasze, wstawić do piekarnika i piec przez 25-30 minut w temp.
200 st.
?mietanę ubić z dodatkiem cukru i cynamonu.
Jabłka podawać z ubita śmietaną, podaną osobno.
   
Składniki:
6 dużych winnych jabłek
2 łyżki masła roślinnego
3 łyżki miodu
8 dag rodzynek
8 dag posiekanych migdałów
szczypta imbiru
1 opakowanie śmietany kremówki (200 g)
2 łyżeczki cukru
2 łyżeczki zmielonego cynamonu
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Desery Ciepłe - Przepis na Jabłka zapiekane z cynamonem

 

32_3