Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Gruszki w sosie czekoladowym
  Ocena: (4.7 pkt.) Oceniało 54 osób.

Przepis dodał(a): Zosia
[2007-06-26]
 
Sposób przygotowania:
Gruszki opłukać starannie, obrać ze skórki [ nie usuwając ogonków].
Od spodu odciąć kawałek gruszki aby mogła stabilnie stać na talerzu.
Skropić obficie sokiem cytryn i gotować na parze 16 minut.
Czekoladę pokruszyć na mniejsze kawałki i rozpuścić na parze, zalać śmietaną.
Lekko ubić trzepaczką.
Ciepłym sosem czekoladowy polać gruszki.
   
Składniki:
4 duże dorodne gruszki
12,5 dag czekolady gorzkiej
100 ml śmietanki kremówki
sok z 1/2 cytryny
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Desery Ciepłe - Przepis na Gruszki w sosie czekoladowym

 
Telewizory
32_1