Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Gofry holenderskie
  Ocena: (4.9 pkt.) Oceniało 36 osób.

Przepis dodał(a): Ela
[2007-06-26]
 
Sposób przygotowania:
Przesianą mąkę wraz z składnikami wsypać do naczynia i dobrze wyrabiać.
Po uzyskaniu gładkiej masy.
Wylewamy ciasto chochelką na gofrownicę i pieczemy od 3-4 minut.
Brzoskwinie i ananasy kroimy w drobną kostkę.
W momencie kiedy upieką się nam gofry nakładamy na nie owoce i posypujemy lekko cukrem pudrem.
   
Składniki:
30 dag maki
2 jajka
5 łyżeczek cukru pudru
½ litra mleka
szczypta soli
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
olej do smarowania gofrownicy
6 brzoskwiń z puszki
5 ananasów z puszki
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Desery Ciepłe - Przepis na Gofry holenderskie

 

32_2