Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Budyń migdałowy
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Karina
[2007-07-10]
 
Sposób przygotowania:
Migdały sparzyć i utrzeć na miazgę.
Otrzeć na tarce z wierzchniej skórki bułki i namoczyć w mleku, potem wycisnąć mocno i utrzeć w donicy razem z migdałami, wbijając po jednym z 6 żółtek, dodając 2 łyżki cukru i szklankę śmietany.
Domieszać pianę z białek i wyłożyć do wysmarowanej masłem formy.
Gotować na parze.
Na wydaniu oblać sokiem i ubrać konfiturami.
   
Składniki:
10 dkg słodkich i 10 ziaren gorzkich migdałów,
2 duże bułki,
mleko,
6 zółtek,
2 łyżki cukru,
1 szkl. śmietany,
masło do wysmarowania formy
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Desery Ciepłe - Przepis na Budyń migdałowy

 
Telewizory
32_11