Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Ananasy w cieście
  Ocena: (5 pkt.) Oceniało 4 osób.

Przepis dodał(a): Monika
[2007-07-16]
 
Sposób przygotowania:
W naczyniu ubić na sztywno śmietanę ze szczyptą soli, następnie dodać 2 jajka.
Do masy dodać przesianą mąkę, dokładnie wymieszać i odstawić ciasto na 1 godzinę.
Rozgrzać w garnku 1 litr oleju (lub 1 kg smalcu).
Zamieszać ciasto, zanurzać w nim plastry ananasa lub inne owoce: jabłka, banany, czereśnie.
Smażyć porcjami po kilka minut z obu stron na złoty kolor.
Wyjąć z tłuszczu i osączyć.
   
Składniki:
200g mąki
2 jajka
1/5 litra śmietany
szczypta soli
krążki ananasa (może być świeży lub z puszki)
tłuszcz do smażenia
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Desery Ciepłe - Przepis na Ananasy w cieście

 

32_15