Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Ananasowe gruszki z lodami
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Nastka
[2007-07-18]
 
Sposób przygotowania:
Obrane ze skórki gruszki przekroić wzdłuż na połowy, wydrążyć środki.
Ananasy pokroić w małą kostkę, orzechy posiekać, a jagody wymieszać z cukrem.
Gruszki napełnić owocami i orzechami, zapiec w piekarniku.
Lekko przestudzone ułożyć na deserowym talerzu, udekorować lodami, owocami i polać sokiem z ananasów.
   
Składniki:
4 duże gruszki,
pół szklanki świeżych lub mrożonych jagód,
mała puszka ananasów,
8 gałek lodów waniliowych,
kilkanaście orzechów laskowych lub migdałów,
łyżka cukru.
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Desery Ciepłe - Przepis na Ananasowe gruszki z lodami

 

32_17