Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Zapiekanka z brokułami
  Ocena: (3.9 pkt.) Oceniało 14 osób.

Przepis dodał(a): Kamila
[2007-07-19]
 
Sposób przygotowania:
Pierś kroimy w paski i smażymy z przyprawą Knorra, studzimy.
Brukselkę i brokuły gotujemy w osolonej wodzie, tak aby były lekko twardawe.
Pieczarki smażymy, aż odparuje woda.
Układamy w naczyniu żaroodpornym warstwami: kurczak wokoło naczynia, brukselka, cebula pokrojona w talarki, brokuły, pieczarki, na wierzch starty żółty ser.
Tak zapiekamy około 30-40 min.
Z majonezu i jogurtu robimy sos, dodając czosnek, który przepuszczamy przez praskę i lekko solimy.
Proporcje według uznania (nie może być bardzo gęsty).
Po wyjęciu z piekarnika podajemy zapiekankę, polewając sosem.
   
Składniki:
1 podwójna pierś kurczaka,
przyprawa do mięs i drobiu Knorr,
brokuł - 1-2 szt.,
kapusta brukselka ok. 70-80 dag,
2 cebule czerwone,
70 dag pieczarek,
ser żółty,
majonez,
czosnek,
jogurt naturalny.
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dania Warzywne - Przepis na Zapiekanka z brokułami

 

24_17