Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Kapusta z grochem
  Ocena: (2.9 pkt.) Oceniało 18 osób.

Przepis dodał(a): Iga
[2007-12-18]
 
Sposób przygotowania:
Groch namoczyć na noc i ugotować w tej samej wodzie do rozgotowania w paćkę (uważać aby się nie przypalił).
Osobno ugotować kapustę kiszoną i połączyć z ugotowanym grochem.
Na patelni zrumienić pokrojoną cebulę na maśle i wlać do kapusty z grochem.
Doprawic pieprzem, jeżeli mało słone posolić.
Podawać na gorąco np.
do karpia w maśle.
   
Składniki:
groch łuskany i kapusta kiszona (w proporcjach 1 kg na 1 kg),
2 - 3 cebule,
0.5 - 0.75 kostki masła prawdziwego,
pieprz.
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dania Warzywne - Przepis na Kapusta z grochem

 
Telewizory
24_37