Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Kalarepka z wędzonym kurczakiem lub parówkami
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Dusia
[2007-07-25]
 
Sposób przygotowania:
Kalarepki obrać i pokroić w niedużą kosteczkę.
Zalać wodą (nie za dużo), posolić, dodać masło i szczyptę cukru.
Gdy będzie miękka, dodać kurczaka pokrojonego w niedużą kosteczkę lub parówki w talarkach.
Podgrzać razem.
Na końcu wsypać dużo posiekanej zielonej pietruszki i pieprz
   
Składniki:
2-3 kalarepki,
pierś wędzonego kurczaka lub 3-4 parówki,
zielona pietruszka,
łyżeczka masła,
sól, cukier, pieprz
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dania Warzywne - Przepis na Kalarepka z wędzonym kurczakiem lub parówkami

 
Telewizory
24_23