Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Kalafior w sosie czosnkowym
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Mirka
[2007-06-23]
 
Sposób przygotowania:
Kalafior podzielić na małe różyczki wrzucić do osolonej wody - doprowadzić do wrzenia gotować tylko trzy minuty, odcedzić dokładnie i ostudzić.
Do dwóch dużych łyżek majonezu dodać 3-4 rozgniecione w prasce ząbki czosnku i szczyptę soli wymieszać dokładnie i dodać do kalafiora.
Delikatnie wymieszać.
Podawać jako dodatek do mięs z grilla.
   
Składniki:
1 duży kalafior
4 ząbki czosnku
majonez
sól
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dania Warzywne - Przepis na Kalafior w sosie czosnkowym

 

24_2