Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Kabaczki nadziewane farszem ryżowo-grzybowym
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Amelka
[2007-07-17]
 
Sposób przygotowania:
Cebulę pokroić w kostkę.
Grzyby oczyścić, pokroić w kostkę i razem z cebulą smażyć, a następnie dusić.
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Połączyć ryż z grzybami, dodać jajka, pokrojoną zieloną pietruszkę i przyprawy.
Wymieszać.

Kabaczki obrać, przekroić na połowę, wydrążyć nasiona, oprószyć przyprawami i napełnić farszem.
Następnie ułożyć w żaroodpornym naczyniu, podlać wodą i wstawić do nagrzanego piekarnika do ok.
160 st.
C.
i piec ok.
30 minut.
Na wierzch kabaczka można potrzeć żółty ser.


Podawać na ciepło.
   
Składniki:
ok. 1 kg kabaczka
1/2 szklanki ryżu (10 dag)
ok. 25 dag dowolnych grzybów
1 cebula
2 jajka
sól
pieprz
koperek
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dania Warzywne - Przepis na Kabaczki nadziewane farszem ryżowo-grzybowym

 
Telewizory
24_13