Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Kabaczek zapiekany z tofu
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Eliza
[2007-07-17]
 
Sposób przygotowania:
Kabaczka pokroić na plastry, obtoczyć tartą bułką zmieszaną z mąką i podsmażyć na patelni z olejem.
Ułożyć warstwami w naczyniu do zapiekania razem z pokrojonym w kostkę torfu, pokrojonymi w plastry pomidorami i roztartym ząbkiem czosnku.
Zapiekać 15-20 minut.
Można podawać z sosem pomidorowym.
   
Składniki:
50 dag kabaczka,
3 łyżki oleju tłoczonego na zimno,
2 łyżki mąki pszennej razowej,
2 ząbki czosnku,
2 duże pomidory,
20 dag tofu,
2 łyżki tartej bułki,
sól
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dania Warzywne - Przepis na Kabaczek zapiekany z tofu

 
Telewizory
24_14