Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Kabaczek w masie jajecznej
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Ewa
[2007-07-17]
 
Sposób przygotowania:
Kabaczek umyć, obrać, usunąć miąższ z pestkami, ugotować na parze, pokroić w dość dużą kostkę, marchewki ugotować na półmiękko w skórce, obrać, pokroić w kostkę, paprykę umyć, usunąć nasiona, pokroić w kostkę, szynkę pokroić w kostkę lub na słupki.

Jajka rozkłócić ze śmietaną, przyprawić do smaku solą, pieprzem i startą gałką muszkatołową, wymieszać ze startym żółtym serem.
Na oleju przesmażyć warzywa i szynkę, zalać masą jajeczno-śmietanową.
Kiedy masa częściowo się zetnie, omlet przewrócić na drugą stronę i dosmażyć.
   
Składniki:
1 kabaczek
2 marchewki
2 strąki kolorowej papryki
20 dag wędzonej szynki lub polędwicy
3 jajka
300 ml śmietany v - sól
pieprz
gałka muszkatołowa
3 dag żółtego sera
2 łyżki oleju
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dania Warzywne - Przepis na Kabaczek w masie jajecznej

 
Telewizory
24_15