Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Faszerowane ziemniaki
  Ocena: (4.2 pkt.) Oceniało 14 osób.

Przepis dodał(a): Gosia
[2007-07-12]
 
Sposób przygotowania:
Ziemniaki umyć /nie obierać/, każdy owinąć folią, upiec, ściąć wierzch i lekko naciąć na krzyż.
Wydrążyć pozostawiając dość grube ścianki.
Warzywa oczyścić, umyć, pokroić.
Połączyć z groszkiem lub kukurydzą, przyprawić do smaku, polać majonezem.
Sałatką napełnić gorące ziemniaki, udekorować natką pietruszki.

Ziemniaki można nadziać dowolną sałatką jarzynową z majonezem lub innym sosem.
   
Składniki:
4 duże ziemniaki
1 strąk papryki
2 pomidory
1 świeży ogórek
2 łyżki majonezu
zimny groszek lub kukurydza z puszki
15 dag szynki
sól, pieprz
natka pietruszki
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dania Warzywne - Przepis na Faszerowane ziemniaki

 
Telewizory
24_9