Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Fasolka szparagowa w ostrym sosie
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Jola
[2007-08-01]
 
Sposób przygotowania:
Fasolkę umyć, odciąć końce strąków i pokroić na kawałki długości ok.
4 cm.
Zalać bulionem i gotować na wolnym ogniu, stale mieszając, dopóki bulion prawie całkowicie nie odparuje.
Cebulki i czosnek obrać i drobno posiekać.
Na patelni rozgrzać masło i olej.
Dodać poszatkowane cebulki i czosnek.
Osolić i smażyć, ciągle mieszając, przez 30 s.
Dodać obgotowaną fasolkę i dokładnie wymieszać z gorącym tłuszczem.
Dodać cukier, sos sojowy i sherry.
Smażyć dalej, ciągle mieszając, przez 1 min.
Podawać od razu.
   
Składniki:
500 g fasolki szparagowej
2 cebulki dymki
6 ząbków czosnku
150 ml bulionu mięsnego
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka sherry
1 łyżeczka cukru
szczypta soli
3 łyżki oleju do smażenia
25 g masła do smażenia
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dania Warzywne - Przepis na Fasolka szparagowa w ostrym sosie

 
Telewizory
24_34