Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Fasolka po bretońsku
  Ocena: (1.4 pkt.) Oceniało 225 osób.

Przepis dodał(a): Jola
[2007-07-26]
 
Sposób przygotowania:
Fasolę umyć,namoczyć na noc,gotować( w tej samej wodzie co się moczyła) do miękkości razem ze skórką lub kostką.Pokrojoną cebulkę zeszklić na maśle,kiełbasę i boczek pokroić w kostkę i i obrumienić na tłuszczu.Razem z cebulą dodać do fasoli,włożyć koncentrat pomidorowy,przyprawić do smaku.Zagotować i odstawić.Jeśli jest za rzadka można zrobić zasmażkę.
   
Składniki:
1/2 kg fasoli(jaś)
kawałek czegoś wędzonego(skórka od wędzonego boczku,kości od wędzonego schabu)
25 dag cienkiej kiełbasy
20 dag boczku
2 cebule
2 łyżki masła
1 puszka koncentratu pomidorowego
sól,pieprz do smaku
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dania Warzywne - Przepis na Fasolka po bretońsku

 
Telewizory
24_25