Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Fasola z pieczarkami na ostro
  Ocena: (5 pkt.) Oceniało 21 osób.

Przepis dodał(a): Bogusia
[2007-07-12]
 
Sposób przygotowania:
Na rozgrzanym w rondlu oleju zeszklij posiekaną wcześniej cebulę.
Dodaj do niej rozgnieciony czosnek, posiekaną papryczkę chili, oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną w paski paprykę oraz pieczarki podzielone na ćwiartki.
Wszystko razem przykryj i duś na małym ogniu przez 20 minut.
Po tym czasie dodaj koncentrat pomidorowy i namoczoną poprzedniego dnia fasolę wraz z wodą, w której się moczyła.
Duś to na małym ogniu jeszcze około 20-30 minut, od czasu do czasu mieszając i w razie potrzeby podlewając wodą.
Dopraw do smaku papryką, tymiankiem, pieprzem i solą.
   
Składniki:
40 dag fasoli (najlepiej czerwonej)
cebula
3 czerwone papryki
30 dag pieczarek
po 2 łyżki oleju i koncentratu pomidorowego
papryka chili
słodka mielona papryka
ząbek czosnku
tymianek
sól
pieprz
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dania Warzywne - Przepis na Fasola z pieczarkami na ostro

 

24_8