Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Cykoria w sosie śmietanowym
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Ewelina
[2007-07-12]
 
Sposób przygotowania:
Cykorię oczyść, a po odrzuceniu gorzkich końcówek pokrój na kawałki i wrzuć do rondelka z roztopionym masłem.
Wszystko razem posól, skrop sokiem z cytryny i, mieszając od czasu do czasu, duś pod przykryciem na małym ogniu aż zmięknie.
Wlej mąkę rozprowadzoną śmietaną i duś jeszcze przez chwilę.
Pod koniec przypraw gałką, cukrem, solą i pieprzem.
Do gorącego sosu, tuż przed podaniem, możesz dodać star[y żółty ser.
   
Składniki:
50 dag cykorii
4 dag masła
łyżka mąki (pszennej lub żytniej)
10 dag śmietany (śmietanki)
2 łyżki soku z cytryny
gałka muszkatołowa
łyżeczka cukru
sól, pieprz
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dania Warzywne - Przepis na Cykoria w sosie śmietanowym

 
Telewizory
24_7