Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Cukinia z farszem pieczarkowym
  Ocena: (5 pkt.) Oceniało 4 osób.

Przepis dodał(a): Ela
[2007-08-01]
 
Sposób przygotowania:
Cukinię umyj i bez obierania ze skórki przekrój wzdłuż.
Wybierz ze środka każdego z kawałków trochę miąższu, by powstały dwie łódki.
Sparz, osusz, posyp je solą i pieprzem.
Pieczarki oczyść, posiekaj, po czym podsmaż na oleju.
Dodaj sparzone i obrane pomidory (lub koncentrat), całość dopraw oregano i posól.
Wymieszaj z posiekanym miąższem cukinii i duś jeszcze 10 minut.
Tak przygotowanym farszem napełnij łódki, posyp wierzch serem i małymi kawałeczkami masła.
Cukinię z farszem ułóż w natłuszczonej formie.
Wstaw do nagrzanego piekarnika mniej więcej na 30 minut.
   
Składniki:
2 młode cukinie
30 dag pieczarek
3 pomidory lub łyżka koncentratu
2 łyżki oleju
łyżka masła
5 łyżek startego żółtego sera
sól, pieprz, oregano
tłuszcz do formy
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dania Warzywne - Przepis na Cukinia z farszem pieczarkowym

 
Telewizory
24_26