Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Brokuły z krewetkami na makaronie ryżowym
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Weronika
[2007-07-25]
 
Sposób przygotowania:
Ugotować na parze brokuły i krewetki.
Przygotować makaron ryżowy (zalać gorącą wodą i zostawić na 5 minut).
Posiekać migdały (wcześniej je namoczyć i obrać ze skórki).
Sos: łyżkę octu ryżowego zmieszać z 0,5 łyżki oleju sezamowego, solą i pieprzem.
Wyłożyć gotowy makaron na talerz, ułożyć na nim warzywa i krewetki, posypać migdałami i polać sosem.
   
Składniki:
50 dag brokułów,
10 dag krewetek,
30 dag makaronu ryżowego,
5 dag migdałów,
1 łyżki octu ryżowego,
0,5 łyżka oleju sezamowego,
sól, pieprz
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dania Warzywne - Przepis na Brokuły z krewetkami na makaronie ryżowym

 

24_19