Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Brokuły smażone w śmietanie
  Ocena: (4.8 pkt.) Oceniało 10 osób.

Przepis dodał(a): Amelka
[2007-08-01]
 
Sposób przygotowania:
Zagotować w garnku wrzątek z solą.

Wrzucić brokuły (świeże muszą być podrobione na mniejsze różyczki; mrożone z reguły są w kawałkach) i gotować 10 minut.
NIE WIęCEJ! brokuły muszą być lekko chrupiące, bo potem będą się dusić.

odcedzić.
Na patelni rozgrzać olej.

Wrzucić brokuły i dusić 10 minut pod przykryciem, co jakiś czas mieszając.

Wlać śmietanę, zamieszać i jeszcze dusić do czasu aż śmietana zgęstnieje odpowiednio.

Posolić, popieprzyć do smaku.
   
Składniki:
brokuły (mrożone lub świeże)
śmietana 18% - taka do zup i sosów

olej do smażenia lub masło
biały pieprz
sól do smaku
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dania Warzywne - Przepis na Brokuły smażone w śmietanie

 
Telewizory
24_32