Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Bób z kiełbaską
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Czesia
[2007-07-25]
 
Sposób przygotowania:
Bób w połowie ugotwać w osolonej wodzie, jak zmieknie to zlać wode, na patelni podsmazyc cebule pokrojoną, pieczarki i kiełbaske.
Do tego dodac ugotowany bób, przyprawy, czosnek starty i koncentrat.
Dusić pod przykryciem ok.
10 min.
   
Składniki:
1 kg bobu,
2 duże cebule,
4-5 kiełbaski,
2-3 ząbki czosnku,
30 dkg pieczarek,
sól,
pieprz,
majeranek,
koncentrat pomidorowy.
Uwagi:
¯eby bób sie nie rozgotował, podgotować go tak do połowy, bo potem jeszcze się bedzie dusił pod przykryciem, mozna dodac dodatkowo, paryke swiezą, pomidory, według gustu i smaku ;-)
Zamiast kiełbaski można podsmazyc boczek.
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dania Warzywne - Przepis na Bób z kiełbaską

 

24_20